Crystal Palace
© Bildbyrån - COP 7

14/4 15:00

Sportnörds tips: 1

Titelloppet i Premier League har kommit en aning i otakt efter Manchester Citys FA-cupspel. Men det gör att City med en seger mot Crystal Palace borta kan ta ett rejält initiativ mot ett Liverpool som spelar mot Chelsea senare samma dag på söndag. Vinst för City följt av förlist för Liverpool och de ljusblå har efter en lång segersvit en serieledning trots en match mindre spelad.

Sportnörd tror dock att scenariot blir helt annorlunda. I sökandet efter veckans spelskräll tippar vi att Crystal Palace besegrar ett City som har alla skäl att lyfta sig efter tisdagens förlust mot Tottenham i Champions League.

Motiveringen är att City har ett extremt stressigt program just nu. Detta i kombination med att Palace hemma på Selhurst Park, backad av ligans bästa fans, inte räds något motstånd.

Att Palace vann borta mot City, 2-3 i december, är ironiskt nog ett motiv mot denna skräll. Att Roy Hodgsons lag två gånger samma säsong skulle slå Manchester City låter kort sagt inte sannolikt. Men jagar man sannolika utfalla ska man å andra sidan inte titta på Sportnörds skrällval.

Crystal Palace ligger elva poäng från nedflyttningsstrecket och kan spela avslappnat. Det är annat än Citys utgångsläge. Vi spekulerar i att detta kan straffa sig för Pep Guardiolas gäng.