Borussia Dortmund – Stuttgart
Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur © Bildbyrån

Sportnörds tips: 2

Ute ur Champions League, laget var aldrig riktigt nära att bemästra Tottenham, kan Borussia helt fokusera på Bundesliga. Det kan behövas, det länge så stabila ledarlaget har en rad omgångar haft gnissel i det offensiva maskineriet och Bayern München har ätit sig ifatt, nu skiljer bara målskillnad till de gultröjades fördel.

Bottenlaget Stuttgart kan tyckas vara en lagom utmaning i ett läge när Borussia ska samla styrkorna. Klubben är långtifrån stark på bortaplan och Borussia har därtill vunnit åtta av de elva senaste matcherna mot Stuttgart.

Men vi chansar på att det är här som veckans bettingskräll finns. Känslan av floskeln ”den som suktar efter mycket mister ofta hela stycket” känns rimlig här. Förlusten borta senast mot Augsburg var knappast mer imponerande än insatsen mot Tottenham. Inte minst såg Stuttgart starkare ut än på hela säsongen när de vann 5-1 hemma mot Hannover. På detta att Dortmund bara vunnit en av sina senaste åtta tävlingsmatcher och det här kan vara omgångens fynd för skrälljägare.

Det är match nummer 100 mellan lagen. Ska Lucian Favre och hans Dortmund resa sig nu när de bara har detta för ögonen (de är också ute ur cupen). Eller blir det dagen-efter-känsla och nerverna utanpå när de måste vinna för att inte släppa förbi sig Bayern.

Vi satsar på det sistnämnda och tror att om tidigare avstängde Stuttgart-anfallaren Nicolás González får spela blir det han som avgör.