Manchester United
FOTO: REUTERS/Phil Noble © Bildbyrån

Lördag 2/3 kl 16.00

Sportnörds tips: 2

Ska Ole Gunnar Solskajers fantastiska svit som ny manager på Drömmarnas teater brytas här? Vi satsar på det i vår eviga jakt på veckans skräll.

På papperet är det gievtvis en kassaskåpsseger för ett United i jakt på den så viktiga fjärdeplatsen, och insatsen senast mot Crystal Palace (1-3) var stabil trots alla skador.

Men det finns saker som talar för laget från sydkusten. Man besegrade i senaste omgången ett i o f s svagt Fulham hemma på St Marys, blytunga poäng i striden för överlevnad. Känslan är också att Southampton med Ralph Hasenhüttl som manager nästan alltid är bra med i matcherna, att det är lite av oflyt att de inte redan har en säker marginal till de mer uppenbara bottenlagen. Det har bara blivit två förluster med mer än ett mål under 15 tävlingsmatcher sedan Hasenhüttl anlände.

De reser nu till Old Trafford för att möta ett United som post José Mourinho tagit 29 poäng på elva matcher och bara förlorat mot PSG, i Champions League.

Men, och nu kommer vi till skälen att tro på ett spel på Southhampton, de två poängförlusterna har faktiskt skett på hemmaplan, mot starka Liverpool men även mot Burnley (2-2).

Det stora skälet till skrälloptimism är givetvis skadeläget hos Solskjaers trupp. Senast var bl a Nemanja Matic, Ander Herrera, Antonio Valencia, Jesse Lingard, Juan Mata och Anthony Martial borta och flertalet är osäkra även nu.

Detta faktum, pressen på att man kort sagt måste vinna, liksom en viss oförmåga att helt föra matcher (som det lär bli nu) KAN tala för omgångens bank här.

Sedan är det en annan historia att Sportnörd gärna ser en hemmaseger så att den för oss neutrala så superintressanta streckstriden fortsätter.