Betis - Barcelona
190303 Fotboll, La Liga, Betis - Getafe: Cordon Press © Bildbyrån

Sportnörds tips: 1

Estadio Benito Villamarin, Sevilla, 17/3

Barcelona går som tåget i La Liga och toppar tabellen med sju poäng. Men nu går katalanerna på pumpen, tror Sportnörd.

Veckans skrälltips är försiktigare än de senaste veckorna. Men ändå en potentiell smärre bank eftersom oddsen ändå rejält pekar mot en bortaseger. Inte helt överraskande eftersom Barcelona känns ytterst stabila i nuläget, vilket inte minst visades i Champions League i veckan. Lyon var chanslösa på Camp Nou.

Vad som trots detta talar för en etta, utöver just hemmaplan för Betis? En hel del faktiskt. Betis är ojämna men lyfter inte minst mot de större klubbarna. Lagets hyperoffensiva stil lämpar sig, tycks det, mot lag som vill göra spelet, en konst som Barca stundtals är världsbäst på men som kan ge läckage bakåt. Som mot just Betis i höstas så de grönvita från Andalusien vann med 4-3 i Barcelona. Barcelonas första förlust i ligan på två säsonger.

Något annat som kan tala för hemmalaget är att Barcelona ändå inte är en total vinstmaskin a la exempelvis Juventus i Serie A. Den solklara ledningen i tabellen beror till delar på att de potentiella rivalerna, Atletico och Real, varit överraskande rimliga denna säsong. Real ligger redan 12 poäng efter Barca.

Vem som ska se till att Betis gör fler mål än det motståndaranfall som har Messi och Suarez? Inte helt lätt att sia om faktiskt. Betis har ingen målspottare av högsta kaliber, närmast är Sergio Canales med sex mål på 25 matcher.

Betis vann senast borta mot Celta Vigo, 0-1. Vi tror att de vinner igen och tar ett steg närmare att upprepa fjolårets sjätte plats i ligan.

Förväntad startelva Betis: Mandi, Bartra, Sidnei; Carvalho; Joaquin, Guerrero, Canales, Guardado; Lo Celso, Jese

Förväntad startelva Barcelona: ter Stegen; Semedo, Pique, Umtiti, Alba; Vidal, Busquets, Arthur; Messi, Suarez, Coutinho