andrea belotti
180819, Fotboll, Serie A, Torino - Roma: Andrea Belotti Torino 19-08-2018 Stadio Olimpico Grande Torino Football Calcio Serie A 2018/2019 Torino - Roma Foto Daniele Buffa / Image Sport / Insidefoto © BildbyrŒn - COP 139 - SWEDEN ONLY

Sportnörds tips: 1

Torino är ett av de formstarkaste lagen i Serie A med bara en förlust på de senaste sex matcherna. Klubben ligger fint på en sjätteplats med Champions Leaguespel inom rimligt avstånd. I förra omgången blev det en mållös match på San Siro mot Milan.

För de flesta i Serie A hade följande match varit något som alla lag i ligan hade gått med tillförsikt. Men Serie A är inte just som de andra superligorna. Man har en serieledare i form av Juventus som troligen är den starkaste i Europa alla ligor räknat.

Juventus har hittills förlorat två ynka poäng i serien, ett kryss. Allt talar för att Cristiano Ronaldo & co går mot en sjunde raka seger och möjligen mot en säsong som obesegrade. Juventus styrka bevisades när de senast vann en i det stora hela jämn match mot Inter.

Ändå vill Sportnörd inte se Torino som chanslösa mot lokalrivalen inför 29 000 på Stadio Olimpico Grande Torino. Tvärtom. Vi väljer detta som veckans skrällchans.

Juventus har hittills bara släppt in ett mål denna säsong, så tipset bör vara en seger med 1-0 och Andrea Belotti som en möjlig målskytt.

Torinoderbyt är i världens ögon inte ett av de hetaste. Men lokalt kan det glöda till rejält med läktarskandaler även under senare år. Derbyt kallas ”Derby della Mole” efter en byggnad i Turin, Mole Antonelliana, som är ett av stadens mest kända landmärken. Derbyt är faktiskt det äldsta i italiensk fotboll.

Lägg ditt spel här!