la liga socce football barcel - celta vigoona
181222 Fotboll, La Liga Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Celta Vigo - Camp Nou, Barcelona, Spain - December 22, 2018 Barcelona's Lionel Messi in action with Celta Vigo's Ruben Blanco REUTERS/Albert Gea © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY

Barcelona vs Celta Vigo

Sportnörds skrälltips: 2-3

Många mål. Det blir den föga överraskande utgångsprofetian när ett ytterst formstarkt Barcelona tar emot en betydligt ojämnare serienia i form av Celta Vigo.

Frågan är bara hur de många målen ska fördelas. Barcelona har redan gjort 46 mål och nio av dem i de två senaste matcherna. Först i ett lokalderby mot Espanyol där vi på Sportnörd tippade veckan skräll men fick se Barca vinna med solklara 4-0. Därefter senast med 5-0 borta mot Levante. Fem av de nio målen gjorda av en Lionel Messi som nyligen ansågs bara femma i världen vid Ballon D’Or.

Redan dessa siffror talar för ett antal mål på Camp Nou på lördagskvällen. Men det finns fler skäl till att tro på målshow. Mötena mellan lagen slutar vanligen målrikt. De två senaste matcherna klubbarna mellan har slutat 2-2, faktum är att det gjorts fyra mål eller fler i sju av de senaste matcherna mellan giganten från Katalonien och utmanaren från Galicien. Celta är dessutom målfarliga även de, med hittills 28 mål.

Barcelona har hållit nollan tre matcher i följd, vann sin grupp i Champions League, och har på det hela taget visat en ständigt uppskruvad formkurva efter en gnutta darr i serieinledningen. Nu ligger man stabilt etta, tre poäng före Sevilla och Atletico Madrid.

Barca har därtill vunnit 13, kryssat 7 och förlorat bara en av sina matcher mot Celta på Camp Nou.

Ändå plockar vi detta som helgens potentiella skrällmatch framför attraktiva alternativ som Roma mot Juventus eller att Liverpool förlorar sin första match.

Det byggs på en känsla att någon gång går nog även Barcelona i en i en viss trötthet eller rättare sagt mättnad. Kanske kommer detta efter 2-0, 4-0 och 5-0 i de tre senaste ligamatcherna.

Men Celta Vigo själv väger också in i visionen om en sensation. Laget är ojämnt som få men höjer sig ofta mot starkt motstånd. Man har därtill tagit sju poäng på de tre senaste, ofta bortasvaga Celta visade mot Villarreal också att man kan vinna även utan sina dedikerade fans.

Möjligen kan det även spela in att Ernesto Valverde I Barcelona får Klara sig utan Rafinha, Malcom och Samuel Umtiti utöver sedan tidigare frånvarande Sergi Roberto och Sergi Samper. Celtas manager Miguel Cardoso har däremot med sig ett ordinarie lag.

Inte mycket talar för bortaseger. I synnerhet inte då det troligen kräver två eller tre mål mot ett lag som i ligan hållit nollan i mer än tre matcher.

Men tanken att det är nu det sker lockar oss mer än den krassa realismen. Det ger mycket bra julklappspengar i sista stund om det blir rätt.